9 Ocak 2013 Çarşamba

En iyi mizah dergisi kapağı: Duymadım, görmedim, bilmiyorum

MediaCat'in geleneksel 'yılın en iyi gazete manşetleri, dergi kapakları ve mizah dergisi kapakları'nı büyük bir jüriyle birlikte Aralık ayı ortalarında seçtik. Jüride bir çok ünlü gazeteci, ve televizyoncunun yanı sıra karikatüristler, reklam sektöründen ve iş dünyasından önemli isimler yer aldı.

Tüm yıl boyunca yayınlanan mizah dergilerinin kapaklarını değerlendirdik ve 5 Ocak 2012 tarihli Uludere faciasını konu alan Uykusuz kapağı birinci sıraya oturdu. Uludere’de savaş uçakları tarafından bombalanarak hayatını kaybeden 35 vatandaşımızın haberinin internete düştükten tam 12 saat sonra televizyonlarda yayınlanmasını kapağına, “üç maymun”a gönderme yaparak taşıyan Uykusuz, üç büyük haber kanalının logolarına da kapağında yer verdi ve bu kapak yılın en iyi mizah dergisi kapağı seçildi.

İkinciliği ise 5 Şubat 2012 tarihli Penguen kapağı kazandı. 'Türkiye'de güzel şeyler de oluyor' başlığı ile yayınlanan Penguen kapağında Başbakan Tayyip Erdoğan yer alıyor ve Türkiye'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde en fazla mahkum edilen ülkeler arasında yer aldığı vurgulanıyor.

10 Mayıs 2012 tarihli Penguen kapağı üçüncülü kazanırken en iyi 10 mizah dergisi kapağı listesine de en fazla Penguen kapakları girdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder