9 Ekim 2012 Salı

Felis'te en çok ödül kazanan ajanslar ve reklamverenler

'Felis Ödülleri’nin yedincisini 18 Eylül’de Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirdi. 800’e yakın projenin yarıştığı Felis’te yılın medya ajansı büyük ödülü Mindshare’e, yılın reklamvereni büyük ödülü ise Unilever’e gitti.' 

2012’de Felis’te yaklaşık 800 proje yarıştı. Projelerin 169 tanesi ‘Dijital kategoriler’e başvurdu.

Kısa listeyi oluşturmak için üç farklı ön jüri çalıştı. 10 günlük bir değerlendirme sonucunda 305 proje kısa listeye kalmayı başardı.

Kısa listeye kalan projelerin 37’si birincilik ödülü alırken, 65 tanesi de başarı ödülü kazandı.

BÜYÜK ÖDÜLLER MINDSHARE VE OMD’YE GİTTİ 
Bu yıl Felis'te büyük ödül oylamasında ilk kez iki proje eşit oy aldı: Doritos Akademi ve Hayat Paylaşınca Güzel kampanyaları. Böylece bu yıl ilk kez büyük ödül iki ajansa verildi: Mindshare ve OMD. 

YILIN AJANSI BÜYÜK ÖDÜLÜ MINDSHARE’İN, YILIN REKLAMVERENİ BÜYÜK ÖDÜLÜ UNILEVER’İN 
Felis’te yılın ajansları belirlenirken sadece medya ajansları değerlendiriliyor. Medya ajansları yarışmaya başvurdukları projelerden kısa listeye, finale kalan ve birincilik ile büyük ödül kazandıkları projelerinden belirli puanlar kazanıyorlar.

Bu puanların toplamından sonra, yılın ajansı büyük ödülü Mindshare, yılın ajansı birincilik ödülü OMD ve yılın ajansı başarı ödülü ise Universal McCann’in oldu.

Aynı yöntemle belirlenen yılın reklamverenlerinde ise büyük ödül Unilever’e, birincilik ödülü Turkcell’e ve başarı ödülü Coca Cola’ya gitti.

FELİS’TE EN ÇOK ÖDÜL KAZANAN AJANSLAR 
Bu yıl en çok ödül kazanan ajans, iki büyük, 11 birincilik ve 14 başarı ödülü olmak üzere toplam 27 ödülle Mindshare oldu. OMD ise bir büyük ödül, beş birincilik, 11 başarı ödülü alarak toplam 17 ödülün sahibi oldu. OMD ve Tribal DDB ile birlikte birlikte yarışmaya başvuran Medina Turgul DDB en çok ödül kazanan yaratıcı ajans olurken, C-Section üç birincilik ve yedi başarı ödülüyle en başarılı ajanslar arasında yerini aldı. Universal McCann de beş birincilik ve iki başarı ödülüyle yılın en başarılı ajanslarından biri olarak dikkat çekti.

YILIN REKLAMVERENLERİ 
‘Her başarılı ajansın arkasında başarılı bir reklamveren vardır’ derler. 2012'de ajansların başvurdukları projelerde en çok ödül kazanan reklamveren Unilever oldu. Unilever bir büyük, beş birincilik, yedi başarı olmak üzere toplam 12 ödül kazandı. Turkcell ise beş birincilik, yedi başarı ödülüyle en çok ödül alan reklamverenlerin başında geldi. Frito Lay bir büyük, üç birincilik ve yedi başarı ödülü kazanırken, Coca-Cola üç birincilik, yedi başarı ödülü kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder