31 Mart 2012 Cumartesi

Erkekler kadın sitelerinde, kadınlar spor sitelerinde geziniyor

ComScore geçtiğimiz yılın dünya dünya internet raporunu yayınladı. Rapora göre Türk erkeklerinin internette zaman geçirdikleri sitelerin başında yemek siteleri, magazin siteleri ve kadın yaşam siteleri geliyor. 

Örneğin Aralık 2011 verilerini incelediğimizde toplam 14 milyon 487 bin erkek internet kullanıcısının yüzde 18,5’u yemek sitelerini ziyaret etmiş. En fazla ziyaret edilen sitelerin başında ise oktayustayemektarifleri.com, nefisyemektarifleri.com ve lezzetler.com geliyor. Kadın yaşam tarzı sitelerine olan ilgi ise çok daha yüksek. İnternetteki Türk erkeklerinin yüzde 46,4’ü bu sitelerde zaman geçirmiş. En çok ziyaret edilen ilk üç site ise meleklermekani.com, kadınlarkulubu.com ve Glam Media.

Bir başka dikkat çekici nokta ise Türk kadınlarının dünya ortalamasının üstünde yüzde 38’lik bir oranla spor sitelerine ilgi gösteriyor olması. Benzer bir sonuç magazin siteleri için geçerli. İnterneti kullanan Türk erkeklerinin yüzde 14,5’ü magazin sitelerini ziyaret etmiş. En fazla ilgi gören ilk üç site: Hürriyet Kelebek Magazin, Milliyet Cadde ve gecce.com olmuş.

Yazının tamamını http://mediacatonline.com/Home/YazarDetay?haberid=54503 linkinden okuyabilirsiniz.

MadMen Dijital çağda ne yapardı?

2009’da sadece Amerika’da online reklamcılığa harcanan para 24 milyar dolar olmuş, 2010’da bu rakam 25,1 milyar doları bulmuş. 2014 te ise Amerika’daki online reklam yatırımlarının 36,3 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor.

Birçok araştırma reklamın kreatif kalitesinin iş sonuçlarını oldukça yüksek oranda etkilediğini kanıtlamış. ComScore ARS araştırmalarına göre reklamın satışa olan etkisindeki artışın yüzde 52’si kreatif strateji ve uygulamanın kalitesine bağlı. 

Tüm reklam alanlarında olduğu gibi dijital reklamcılıktaki riski azaltmanın basit ve efektif bir yolu dijital reklamın kreatif strateji ve uygulamasını kampanyaya başlamadan önce ölçmek. 

Eğer Don Draper dijital çağda yaşamış olsaydı, internet reklamlarını yaratırken farklı bir tutum takınır mıydı?

Yazının tamamını http://mediacatonline.com/Home/YazarDetay?haberid=54503 linkinden okuyabilirsiniz.