6 Temmuz 2011 Çarşamba

Cesur fikir: Jay Z "Decoded"

Bu yıl Cannes Lions Festivali'nde en yaratıcı ve en cesur işlerden birisi Droga5 tarafından geçen yıl gerçekleştirilen bir kampanyaydı: Jay Z "Decoded". Bu kampanyayla iki büyük ödülü, Outdoor Lions ve Integrated Lions büyük ödüllerini evine götürmeyi başaran Droga5 bu yıl da Cannes'a damgasını vurdu.

Ajans Microsoft'un arama motoru Bing'in ve Jay Z'nin otobiyografi kitabının lansmanının aynı döneme geleceğini anlayınca harekete geçmiş. Temel fikir kitabın sayfalarını gerçek hayatta olayların yaşandığı şehirlerdeki mekanlara yerleştirmek. İnsanların bir sayfasını bulmasını sağlamak ve kitabın kalan bölümlerini bulmaları için Bing ve Bing Map'i kullanmalarını sağlayarak çevirim içi bir deneyim yaşatmak.


Ajans 320 sayfalık kitabın her bir sayfasını toplam 13 şehirde farklı mekanlarda farklı noktalara saklamış. Miami'de bir havuzun tabanına, New York'ta bir fast food zincirinin burger sarılan kağıtlarına, reklam panolarına, billboardlara, çatılara, mağazalardaki raflara, bir deri ceketin astarına, metroya, bilardo masasındaki keçeye, bir restoranın masa örtüsüne, tabaklarının içine, bir arabanın üstüne, bir basketbol potasına, bir tiyatronun sahnesine...


İnternet mecrasıyla entegre yapılan uygulamada farklı mekanlara yerleştirilmiş sayfaları bulan ve Bing'deki sayfayla ilk karşılaştıran kişiler ise yaşamları boyunca Jay Z'nin tüm konserlerine 2'er kişilik bilet kazanmışlar.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder