10 Nisan 2013 Çarşamba

Don Draper Cannes Lions'ta kaç ödül alırdı?


Mad Men yayına başladığı 2007’den bu yana sadece Amerika’da değil, dünyanın pek çok ülkesinde ilgiyle izleniyor. Matthew Weiner tarafından yaratılan, Mad Men, 1960’ların reklam dünyasını Sterling Cooper isimli ajans üzerinden anlatıyor. 1960’lara damgasını vuran Bill Bernbach, David Ogilvy gibi yaratıcıları sembolize eden Don Draper’ın hayatına ve çevresine bakınca 1960’lar Amerika’sındaki toplumsal fotoğrafı da bir bütün olarak görmek mümkün.

Artık Sterling Cooper Draper Pryce olarak karşımıza çıkan reklam ajansının  müşterileri Playtex, Kodak, Lucky Strike gibi markalar.

Business Insider geçtiğimiz günlerde dizide yaratılan kampanyalarla 1960’larda gerçekleştirilmiş olanları karşılaştırdı. Dizideki rolleriyle birçok dizinin kahramanları birçok ödül kazandılar.

Don Draper ve ekibi yaratıcılık performansıyla bugün Cannes Lions'ta yarışsalardı kaç ödül alırlardı? Kim bilir? Ancak 1960'lardaki yaratıcılık performansı mı daha iyi, yoksa şimdiki mi? Buna siz karar verin.

Üstteki Don Draper tarafından Kodak konkuru için hazırlanmış, alttaki ise 1962'de aynı ürün için yayınlanan reklam.  




Üstteki Sterling Cooper Draper Pryce tarafından Life için yapılmış bir reklam, alttaki 1962'de yayınlanan Life reklamı. Her ikisi de sağlıklı yiyecek mesajı veriyor.




Conrad Hilton dizide Don Draper'a gelir ve Hilton için yeni bir kampanya yapmasını ister. Draper 'Dünyaya açılan pencereniz' sloganıyla gelince Conrad Hilton beğenmez ve 'Ayı hedeflemeliyiz' der. 1960'lar boyunca Hilton Otelleri benzeri birçok reklam yaptı.





Lucky Strike Don Draper ve ajansın en büyük müşterisi. Üstteki yeni reklam, alttaki ise 1962'deki reklam.




Sterling Cooper Draper Pryce üstteki reklamı hazırladı. Alttaki ise 1963'te aynı ürün için yapılan reklam.



Don Draper yaptığı Playtex reklamında soruyor: 'Are you a Jackie or a Marilyn?' 1965'te yayınlanan reklamda ise Jane Russell markanın sözcüsü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder