15 Nisan 2013 Pazartesi

Geçtiğimiz yılın en çok hatırlanan 10 reklamı




"Reklam dediğin basit olmalı, hatırlanır olmalı, davetkar olmalı ve keyif vermeli"
-Leo Burnett



"Üretken bir hayalperest değilseniz, şüpheci ve meraklı biri değişseniz, sizi reklamcılıktan uzak durmaya davet ediyorum" diyen Leo Burnett 'iyi reklam'ın 'doğru reklam'ın kurallarını 1960'larda yukarıdaki gibi özetlemiş. Basit, hatırlanır, davetkar... Ayrıca 'reklam dediğin keyif vermeli' diyor. 

Leo Burnett'in yaşadığı dönemlerde tabii ki tüketici bu kadar çok mesajla, reklamla karşı karşıya değildi. Bugün her alanda olduğu gibi reklamda da bolluk yaşıyoruz. Her gün binlerce mesajla karşı karşıya kalıyoruz. Dolayısıyla reklamın hatırlanır olması 50-60 yıl öncesine kadar çok daha zor. Bugünki reklamcılar Leo Burnett ve o dönemki reklamcılar kadar şanslı değil. İşler gittikçe zorlaşıyor.

Adwatch verilerinden yola çıkarak 28 Kasım 2011-2 Aralık 2012 arasında gösterilen reklamlar arasında en çok hatırlanan 10 reklamı derledik ve kayıtlara geçmesi için yayınlıyoruz.

2012'NİN EN ÇOK HATIRLANAN 10 REKLAMI
  1. Turkcell, Hayat Paylaşınca Güzel
  2. Pınar Süt, Büyüdüm, Nil Karaibrahimgil
  3. Turkcell, Turkcell Çekim Gücü
  4. Abdi İbrahim, Tıkalı Buruna Bruno
  5. Türkiye İş Bankası, 88 Yılında Cem Yılmaz
  6. Avea, A Kalite Kapsama, Ata Demirer Anadolu Kepçe Operatörü
  7. Pepsi, Azra Akın Ramazan Şelale
  8. THY, En Fazla Ülkeye Uçan-İstiklal Marşı
  9. Avea, Test Sürüşü-Jeep
  10. Kent, Ailen Yanındaysa Zaten Bayramdır, 123 Yaşındayım

1 yorum:

  1. Coca Cola'nın yılbaşı öncesinde çıkarttığı http://www.youtube.com/watch?v=yyPJHqwQ3oY reklamı veya http://www.youtube.com/watch?v=1aipQK-DKfQ reklamları da olmalıydı bence bu listede..

    YanıtlaSil