31 Mayıs 2011 Salı

Seks satar!

Tarihteki en ünlü siyasi seks skandalı Bill Clinton-Monica Lewinsky skandalı olmalı. Son bir yıldır ülkemizde de son derece gündemi meşgul eden ve siyasi malzeme olarak kullanılan bu skandallar bazıları için ise birer eğlence ve ekmek kapısı olmuş.

Tasarlanmış kirli tişörtler kapış kapış satıyor

Time dergisinin haberine göre Amerika'da adı seks skandallarına karışan beş ünlü politikacı için tasarlanan tişörtler çok satıyor. Bir politikacının adı skandala karıştığı zaman mizah malzemesi olması için hiç de zaman kaybedilmiyor. Bir online perakendeci olan Bob Marino siyasi seks skandallarını tişörtlere taşıyarak hem insanların dikkatlerini bu olaylara daha fazla çekmeyi başarmış, hem de oldukça iyi satış sonuçları elde ediyormuş.

En popüler tişört Bill Clinton için hazırlanan diyor Marino ve devam ediyor: Monicagate-shirt Lewinsky ile Clinton'un rezil puro olayı anısına tasarlandı” On yıldan uzun süredir haber olan bu siyasi seks skandalı için yaptıkları tişörtün satış lideri olduğunu belirtiyor Marino. Satışların %66’sını oluşturuyormuş.

İkinci sırada senatör John Edwards için tasarlanan tişört geliyor ve satış payı %13. Üçüncü sırada ise eski Güney Carolina Valisi Mark Sanford için tasarlanan tişört geliyor. Sanford 2009 yılında altı gün ortadan kaybolmuş, sözcüsü yürüyüşe çıktığını söylemişti. Ancak daha sonra kendisi metresiyle Arjantin’de olduğunu itiraf etmişti. Tişörtün üzerinde “Karıma söyleyin, Veli Sanford’la yürüyüşteyim” yazıyor.


Sanford’un hemen arkasından eski New York Valisi Eliot Spitzer için tasarlanan tişört geliyor. Spitzer’in bir eskort servisiyle çalıştığı ve 9 numaralı müşteri olarak kayıtlı olduğu ortaya çıkmıştı. Asla hafife alınamayacak terminator, eski Kaliforniya valisi Arnold Schwarzenegger için tasarlanan tişört ise sadece iki haftada %4’lük bir satış rakamına ulaşmış.
Bizim politikacılarımız için birileri tişört yapar mı?
Adı seks skandallarına karışan bizim politikacılarımız için birileri cesaret eder de tişört tasarlar mı bilemem. Ama tasarlanabilseydi eminim çok komik şeyler çıkardı. Düşünsenize Deniz Baykal için, ya da birlikte olduğu kadınla konuşurken sağ seçmene “yuvarlak” diyen eski MHP Genel Başkan Yardımcısı için Metin Üstündağ’ın ya da başka bir karikatür sanatçısının bir tişört tasarladığını. İşte tam bu noktada demokrasi giriyor devreye. Henüz bizim demokrasimiz o olgunlukta değil. Elin Amerikalısı Devlet başkanının seks skandalı için bile mizah yapabiliyor, ama biz normal bir politikacı için bunu yapamıyoruz. Aradaki gelişmişlik farkı da buradan kaynaklanıyor zaten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder