9 Ocak 2012 Pazartesi

Online Video alanı için 2012'de 5 önemli trend

Dünyanın önemli online video şirketlerinden VINDICO'nun İngiltere Başkanı James Grant geçtiğimiz günlerde online video alanında 2012'de üst sıralarda yer alacak 5 trendle ilgili bir makale yazdı.

James Grant bu 5 trendin 2012 yılı boyunca gündemde kalacağını belirtiyor. İlk sırada her alanda ve her zaman olduğu gibi "değerli içerik" yer alıyor. İşte Grant imzalı 5 trend:

DEĞERLİ İÇERİK
YouTube bu trendi erken yakalamış ve online video alanında önemli bir varlık göstermiş olsa da, insanlar hala belirli bir kalitenin üzerinde videolar izlemek istiyorlar. Bu da bu yıl başka yayıncıların bu alana girmesi, video alanında yeni iş modelleri geliştirmesi için önemli bir fırsat. 2012'de yeni yayıncıları online video alanında göreceğiz.

TEKNOLOJİ VE FORMAT
Şu anda Channel4 ve YouTube'un internet üzerindeki var olan video formatlarının yanı sıra 2012'de çeşitli ajanslar ve yayıncılar daha yaratıcı video formatları deneyecekler ve bunların sonuçlarını gözlemlemeye çalışacaklar.

KONSOLİDASYON
Online video alanında birçok oyuncu var. Herkes bu pastadan pay almaya çalışıyor, fakat ortada herkese yetecek bir pastanın olduğunu söylemek çok zor. 2012'de bu alanda bir konsolidasyona gidilmesini bekliyoruz. WPP'nin Panache örneği buna iyi bir başlangıç oldu.

ÖLÇÜMLEME
Video alanında ölçümlemenin yeterince iyi olduğunu söyleyemeyiz. Ancak iyi olan bunun değişmesi, daha iyileştirilmesi için oyuncuların görüş birliğine varmış olması. 2012 ölçümlemenin detaylarının tartışıldığı, ölçümlemenin iyileştirilmeye çalışıldığı bir yıl olacak.

BAĞLANTILI TV
Mevcut veriler, İngiltere'de hanelerin yaklaşık yüzde 10'unun Connected TV sahibi olduğunu gösteriyor. İngiltere'de önümüzdeki 12 ay içinde bu oran ikiye katlanacak. Bunun için 3 neden var:

1 - Olimpiyatlar: İstatistiklere göre TV satışları şimdiye kadar büyük olaylar sırasında artmış. 2012 Olimpiyatları, Birleşik Krallık'ta TV satışlarının en üst düzeyde olacağının en büyük garantisidir.

2 - Apple. Söylenti olmaktan çıktı artık. Apple bir TV ekranı yapacak ve piyasayı yine sarsacak. İnsanlar ihtiyacı olsa da olmasa da bu ekranı alacak.

3 - Fiyat. TV üretim maliyetleri git gide azalıyor. TV üreticileri Apple piyasaya girmeden alabilecekleri maksimum payı almak istiyorlar. Tüketiciler daha indirimli TV sahibi olabilecekler.

Kaynak: Brand Republic, The Wall

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder